søndag 15. september 2013

JINJA.

Etter en lang og litt lite motiverende uke, kom vi oss endelig ut av Kampala. Det var Nina, Hassan og meg, som vanlig får jeg nesten si. Alt blir mye lettere når man har med seg en som kjenner forholdene. Dessuten er Hassen en knakende bra fyr.

Turen gikk til Jinja. Her er ligger Nilens kilde, ifølge Uganderne.



Nilen. Rafting og elvepadling.
 
Vi fikk oss mange hyggelige overraskelser. Hotellet som vi bodde på viste seg å være mer enn brukbart, til tross for det litt "suspekte" navnet; Hotell Paradise on the Nile. Det var skikkelig dusj og fliser på gulvet. Godt å kunne gå barbeint uten å bli helt brun under føttene. Vi er ikke bortskjemt med det i hverdagen. I dag fikk vi også mulighet til å benytte bassenget, etter en helt grei frokost.


 
 Jinja er en  forholdsvis liten by. Det er en god del opplevelser her og det an se ut som det er en del europeiske og amerikanske turister som finner veien hit. Aktiviteter som elvepadling og rafting på Nilen, strikkhopp, safari både på firhjuling og i mer tradisjonell forstand.

Vi valgte oss en tur med sjåfør til et sted hvor man kunne følger raftere og padlere fra bredden. Veien ut dit gikk gjennom spredt landsbybebyggelse. Dette er nok det Afrika mange ser for seg. Mennesker på vandring med vannkanner, ved  til bålet, bananer og mye annet. Endeløse dårlige veier av den karakteristiske røde jorden/sanden. Her ser vi også de tradisjonelle runde husene av selvtørket murstein og som murpuss jord også noen gange iblandet kumøkk. En spesiell dag.

Kanskje ikke det beste eksemplaret, men likevel et eksempel på tradisjonell byggeskikk. Tror planen om å flytte inn her er skrinlagt.




På tur tilbake til Jinja hvor vi hadde tenkt å ta en matutu tilbake til Kampala bestemte vi oss for å leie sjåføren vi hadde.












Matstasjon på turen. Her tilbys det meste.


 Turen til Jinja gikk fint, men det fristet ikke når vi, for en ganske rimelig penge kunne sitte i en vanlig personbil med god plass. Mange inntrykk å fordøye på turen hjem, og det var som vanlig trafikkaos da vi nærmet oss Kampala, så det ble tid til å tenke.
Det er spesielt å se Nilens utspring, rent og friskt. Den lange ferden mot havet tar hardt på denne flotte elva. Man gjør seg sine tanker og sammenligninger til selve livet.

 Jinja er verdt flere besøk. Håper  å få det til med litt flere dager neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar